2015. január 5., hétfő

Kenyér, kifli, zsemle

Kenyér témában én iszonyatosan válogatós vagyok, hiszen a bolti és saját készítésű kenyereket sem bírtam megenni, mert nem olyan, mint a "rendes"...Egészen mostanáig! Múltkor kipróbáltam a Glutenix Alfa-Mix hátulján lévő receptet (fél adag) és végre jóízűen falatozgattam a kis kenyérkémet! Most ugyanezt a receptet készítettem el csak zsemle és kifli formában (a formák még nem az igaziak, főleg a kiflinél, de elsőre jó ez:D )

-25 dkg liszt
-2,5 dl víz(langyos)
-fél csomag porélesztő(Dr. Oetker-t használtam)
-fél ek. olaj
-6-7 g só
-pici cukor

A lisztet, sót, olajat egy kelesztőtálba tettem, majd megszórtam a felületét kevés cukorral, erre öntöttem a porélesztőt, majd a langyos vizet. Gyúrókaros robotgéppel sima tésztává gyúrtam, majd a tál tetejét rátettem és 40 percet kelesztettem. Formázás után még 20 percet kelesztettem szobahőmérsékleten és előmelegített sütőben (200°-ot ír, nekünk gázsütőnk van) 40-45 percig sütjük. Megvárjuk míg kihűl és lehet enni:) Isteni finom ropogós :) Én a kenyér nagy részét szeletelve fagyóba tettem, de amit kint hagytam(zacskóba téve) még másnap is finom volt:)


(Ui: a kenyeret formában sütöttem, de ugyanezzel a vízmennyiséggel)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése