-25 dkg liszt
-2,5 dl víz(langyos)
-fél csomag porélesztő(Dr. Oetker-t használtam)
-fél ek. olaj
-6-7 g só
-pici cukor
A lisztet, sót, olajat egy kelesztőtálba tettem, majd megszórtam a felületét kevés cukorral, erre öntöttem a porélesztőt, majd a langyos vizet. Gyúrókaros robotgéppel sima tésztává gyúrtam, majd a tál tetejét rátettem és 40 percet kelesztettem. Formázás után még 20 percet kelesztettem szobahőmérsékleten és előmelegített sütőben (200°-ot ír, nekünk gázsütőnk van) 40-45 percig sütjük. Megvárjuk míg kihűl és lehet enni:) Isteni finom ropogós :) Én a kenyér nagy részét szeletelve fagyóba tettem, de amit kint hagytam(zacskóba téve) még másnap is finom volt:)
(Ui: a kenyeret formában sütöttem, de ugyanezzel a vízmennyiséggel)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése