2015. augusztus 9., vasárnap

Veronika Zsemléi

 Rengetegszer szembe jött már velem ez a recept, ami Bokréta Veronikától származik, ezért is neveztem el őket így :) Az összetevőket kicsit megváltoztattam, valamint két variációt is kipróbáltam:) Nagyon finom, lyukacsos lett mindkét fajta:)

Verzió 1.:
Hozzávalók(4 zsemléhez):
-15 dkg Schar B
-15 dkg Farmo LP Low Protein
-1 ek. burgonyapehely
-1 tk. útifűmagéj
-1 tk. só
-1 kk. cukor
-fél csomag porélesztő
-3 ek. olaj
-300 ml langyos víz

Egy kelesztőtálba tesszük az összes alapanyagot, majd a dagasztóspirállal jól eldolgozzuk(2-3 perc). Olajos kézzel zsemléket formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Előmelegített sütőben 30 percet kelesztjük, majd a felületüket lekenjük olajjal és 30-35 percet sütjük.

Verzió 2.:
Hozzávalók(4 zsemléhez):
-15 dkg Nutri Free Mix Per Pane
-15 dkg Glutenix Alfa-Mix
-1 ek. burgonyapehely
-1 tk. útifűmaghéj
-1 tk. só
-1 kk. cukor
-fél csomag porélesztő
-3 ek. olaj
-300 ml víz
 Felvágva:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése