2015. július 22., szerda

Aranygaluska

Még régebben készítettem el, isteni finom, nagyon puha, könnyű :) A receptet a neten találtam, kis átalakításokat végeztem rajta:)

Hozzávalók:
-30 dkg liszt(Glutenix Alfa-Mixet használtam, mint mindig)
-5 dkg margarin
-5 dkg porcukor
-3/4 cs. porélesztő
-1 tojás + 1 tojássárgája
-1,75 dl tej(más lisztnél változhat a mennyiség)
-2 cs. van. cukor
-1 citrom héja
-csipet só

Forgatáshoz:
-olvasztott vaj
-20 dkg darált dió
-20 dkg cukor


A tejen kívül mindent egy tálba teszünk. A tejet megmelegítjük(langyosra), majd hozzáöntjük a többi alapanyaghoz. Tésztát gyúrunk, majd 30-35 percig letakarva kelesztjük. Enyhén lisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval szaggatjuk. Ezután az olvasztott vajba mártjuk a tésztákat, majd megforgatjuk a cukros dióba. Szorosan egy tepsibe(én kibéleltem sütőpapírral) tesszük őket, megszórjuk a tetejét a maradék cukros dióval. 25-30 percet kelesztjük ismét. 30-35 percig sütjük(tűpróbával ellenőrizhetjük). Sodóval tálaljuk(híg vaníliapudingot főztem).


Nekem elég ragacsos lett a tészta, de nem akartam több lisztet hozzátenni, így kézzel ellapogattam és szaggattam. Sajnos hiába lett isteni, a dió kikészített(pedig itthon daráltam), de hamarosan elkészítem mákosan is :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése