2015. július 9., csütörtök

Meggyes piskóta

 Tortasütés közben megkívántam a piskótát, így hát sütöttem is egyet, meggyesen :)

Hozzávalók:
-6 tojás
-6 ek. cukor
-6 ek. liszt
-6 ek. víz
-1 cs. sütőpor
-1,5 ek. kakaópor
-1 üveg meggybefőtt

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét habbá verjük. A többi alapanyagot összekeverjük. A habból kb. 3 kanálnyit a masszához keverünk. Az egy harmadát a tésztának egy külön tálba kiszedjük és belekeverjük a kakaóport. A tojáshabunk két harmadát a sárga, míg az egy harmadát a kakaós részbe óvatosan belekeverjük.  Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a sárga masszát, megszórjuk magozott meggyel, majd habzsákba töltjük a kakaós masszát és berácsozzuk a sütialapot. 180°-on tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt szeleteljük:)

Ha nincs kedvünk a két masszával pepecselni hagyjuk ki a kakaós részt :)


Sütés előtt:
 Sütés után:
 Szeletelve:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése