2015. július 7., kedd

Isteni kenyér

 A Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok nevű Facebook csoportban elhíresült Rozi kiflit sütöttem meg kenyér formájában, kis módosításokkal.

-34 dkg liszt(28 dkg Nutri Free Mix per Pane+6 dkg Glutenix Alfa-Mix)
-5 g só
-5 g cukor
-10 g Fiber Husk(útifűmaghéj)
-1 cs. szárított élesztő(Dr. Oetker-t használtam)
-4 ek. vaj
-300 ml langyos víz

Mindent egy kelesztőtálba teszünk, majd gyúróspirállal jól kidagasztjuk. A tál tetejét rátesszük, 20 percig kelesztjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A megkelt tésztát olajos kézzel megformázzuk, tepsibe helyezzük és egy éles késsel kicsit bevágjuk a tetejét. 30 percig kelesztjük, előmelegített sütőbe 50-60 percig sütjük(tűpróbával ellenőrizhetjük).

Kelesztés után:

Frissen szeletelve:

 Nutellával :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése