Hozzávalók(2 rúdhoz):
-25 dkg Glutenix Alfa-mix
-3 dkg margarin
-2,25 dl tej
-1 tojássárga
-negyed csomag élesztő
-3 dkg cukor
töltelék:
-20 dkg darált mák vagy dió
-2 dl víz
-10-15 dkg cukor
-kis fahéj
lekenéshez:
1 tojás szétválasztva
A cukrot a tejjel együtt felmelegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt és jól összegyúrjuk. 15 percig letakarva kelesztjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A vizet a cukorral, fahéjjal összefőzzük, majd a mákhoz öntjük és elkeverjük(figyeljük, hogy nehogy túl vizes legyen). A tésztát két felé osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd a kihűlt töltelék felét szépen eloszlatjuk rajta. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A másik tésztát ugyan így, majd ezt is a tepsire tesszük. Lekenjük őket tojássárgával, megvárjuk míg rászárad, megkenjük tojásfehérjével és ha ez is rászáradt 20 percig jó meleg sütőben sütjük (nekem sajna hőfokmérő mentes sütőm van).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése