Hozzávalók:
-22 dkg liszt(nálam Glutenix Alfa-Mix)
-8 dkg durvára tört dió
-20 dkg porcukor
-30 dkg reszelt sárgarépa
-1,4 dl olaj
-3 tojás
-1 cs. sütőpor
-csipet gyömbér
-csipet fahéj
krém:
-25 dkg mascarpone
-2 cs. vaniliás cukor
-porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
A reszelt sárgarépát elkeverjük a porcukorral, majd picit állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét habbá verjük. A tojáshab kivételével mindent egybekeverünk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180°-on tűpróbáig sütjük.
Krém: a mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral.
Ha kihűlt a torta ketté vágjuk és betöltjük a krém felével. A tortánk egész felületét lekenjük a maradék krémmel.
Én marcipánnal burkoltam és színes marcipánból készült répákkal, nyuszikkal és tojásokkal díszitettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése