2015. július 12., vasárnap

Diós Répatorta

Napok óta tervezem, hogy felrakom a Vaníliás tortával együtt, ma végre sikerült is:) Húsvéti kedvencünk, de bármikor szívesen esszük :)

Hozzávalók:

-22 dkg liszt(nálam Glutenix Alfa-Mix)
-8 dkg durvára tört dió
-20 dkg porcukor
-30 dkg reszelt sárgarépa
-1,4 dl olaj
-3 tojás
-1 cs. sütőpor
-csipet gyömbér
-csipet fahéj

krém:
-25 dkg mascarpone
-2 cs. vaniliás cukor
-porcukor ízlés szerint

Elkészítés:
A reszelt sárgarépát elkeverjük a porcukorral, majd picit állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét habbá verjük. A tojáshab kivételével mindent egybekeverünk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180°-on tűpróbáig sütjük.

Krém: a mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral.

Ha kihűlt a torta ketté vágjuk és betöltjük a krém felével. A tortánk egész felületét lekenjük a maradék krémmel.

Én marcipánnal burkoltam és színes marcipánból készült répákkal, nyuszikkal és tojásokkal díszitettem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése