2015. július 1., szerda

Túrós süti

A Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok nevű Facebook csoportban bukkantam rá erre a sütire a család nagy örömére. Az első sütés után másnap újra kellett sütnöm annyira finom lett:) Köszönjük Gyimesi Szabina a receptet!:)

És íme a hozzávalók(én csak a sütőpor mennyiségén változtattam):

-5 tojás(ketté választva)
-32 dkg porcukor
-32 dkg liszt( Glutenix Alfa-mixet használtam)
-125 ml víz
-125 ml olaj
-1 cs. sütőpor

A tojásfehérje kivételével mindent alaposan összekeverünk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a masszánkkal. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Krém;
-50 dkg túró(krémes állagú)
-7 dkg porcukor
-2 tojás( ketté választva)
-1 cs vaníliás cukor

A  túrót, a porcukrot, a tojássárgát és a vaníliás cukrot elkeverjük. A fehérjét habba verjük és finoman beleforgatjuk a túrós részbe. A krémet habzsákba töltjük és berácsozzuk a tésztánkat.

180°-on tűpróbáig sütjük.Én a sütit még sütés előtt jól megszórtam ribizlivel:) Isteni:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése