2015. július 29., szerda

Kovászos uborka, kenyér nélkül

 Ezen a nyáron már a sokadik üveg kovászos uborka készült, így most elhoztam a receptjét:)

Hozzávalók(5 literes üveghez):
-35 közepes uborka
-3 közepes burgonya
-2 csokor kapor
-3 gerezd fokhagyma(pucolva, bevágva)
-10-11 tk. só
-2 l meleg víz

A burgonyákat meghámozzuk, mossuk. Cikkekre vágjuk. Az uborkákat alaposan megmossuk, végeit levágjuk, majd két végénél bevágjuk(vagy egyik végénél kétszer). Az üveg aljára kb a fele krumplit tesszük, majd egy csokor kaprot és a fokhagymákat. Sorban az aljára helyezzük az uborkákat, rá a következő sor, majd ha még fér az üvegbe(hagyjunk helyet a maradék burgonyának) teszünk még bele uborkát. Rá a másik csokor kapor és a maradék krumpli. A meleg vízbe feloldjuk a sót, majd beleöntjük az üvegbe. Jól el kell, hogy lepje az uborkákat, krumplikat. Napon 2-3 napig érleljük.
 Mikor jó, kb. így néz ki a vizünk:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése