Kenyér után ismét zsemle készült az Isteni kenyér receptemből, így kapott egy külön bejegyzést :)
6 zsemléhez:
-34 dkg liszt(28 dkg Nutri Free Mix per Pane+6 dkg Glutenix Alfa-Mix)
-5 g só
-5 g cukor
-10 g Fiber Husk(útifűmaghéj)
-1 cs. szárított élesztő(Dr. Oetker-t használtam)
-4 ek. vaj
-300 ml langyos víz
Mindent egy kelesztőtálba teszünk, majd gyúróspirállal jól kidagasztjuk. A tál tetejét rátesszük, 20 percig kelesztjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A megkelt tésztát olajos kézzel megformázzuk, tepsibe helyezzük.. 30 percig kelesztjük, előmelegített sütőbe 35-40 percig sütjük(tűpróbával ellenőrizhetjük).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése