2015. július 1., szerda

Isteni kakaós csiga

Mindig nagy kakaós csiga imádó voltam, így sok sok kísérletezés után "feltaláltam" a saját tökéletes receptem, amiből a csiguszok mikróba melegítve még harmad nap is isteniek és puhák!

-34 dkg (most Naturbit gm lisztkeverék)
-4 ek. cukor
-1 cs. porélesztő
-1 cs. van. cukor
-2 tojás
-tej (amennyit felvesz)

-1 kocka margarin(felhasználás előtt pár órával fagyasztóba tenni)
-kakaópor
-cukor

A tojások és a tej kivételével minden hozzávalót egy tálba teszünk. A tojásokat elkeverjük 1,5 dl tejben, majd a lisztes részhez öntjük. Gyúróspirállal elkezdjük a tésztát gyúrni, majd fokozatosan adunk még hozzá annyi tejet, hogy jó állagú, nem ragacsos tésztát kapjunk. Lefedjük és 20 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, majd a kicsit fagyos margarint sajtreszelőn ráreszeljük. Ezután hajtogatjuk.

Hajtogatáshoz segítség(5:30-tól 8:36-ig): https://www.youtube.com/watch?v=DhAVeNLMOCY

Ismét téglalap alakúra nyújtjuk, majd a tészta felületét picit bevizezzük és erre szórjuk a cukros kakaót. Feltekerjük, majd kb. két ujjnyi szeleteket vágunk belőle. Sütőpapíros tepsibe tesszük őket, majd szobahőmérsékleten 20 percig pihentetjük. Ezután mennek a sütőbe.
Gázsütőbe a "normál" lángon sütöttem őket. 15 perc után kivettem őket és tejjel jól lekentem a felületüket. Vissza a sütőbe 10 percre, majd ha még nem elég pirultak akkor újabb kenés és sütés:D Nekem 25-30 perc alatt szokott megsülni:) 12-16 db nagyobb csiga jön ki ebből az adagból:)

 Régebbi sütésem Glutenix Alfa-mixből:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése