Hozzávalók:
-45 dkg Glutenix Alfa-Mix
-4-5 ek. cukor
-3,5 dl tej
-1 cs. instant élesztő
-10 dkg puha margarin
-1 cs. vaníliás cukor
-1 egész tojás + 1 sárgája
tölteléknek:
-nutella
lekenéshez:
-1 tojássárga
-tej
A tejen kívül mindent egy tálba teszünk. A tejet megmelegítjük, majd hozzáöntjük a többi alapanyaghoz. Tésztát gyúrunk, majd 15 percig letakarva pihentetjük. Pihentetés után átgyúrjuk, majd 4 felé vesszük a tésztát. Egyet kinyújtunk kör alakúra, majd sütőpapírral belelt tepsibe tesszük a nyújtó segítségével. Lekenjük vékonyan nutellával. Kinyújtjuk a második tésztát is majd ráhelyezzük. Nutellázzuk, majd rá a következő lap. Ismét nutella és végül rá az utolsó lap. A kör közepére egy kis csészét helyezünk, majd a 16 szeletre vágjuk. Egymás melletti szeleteket tekerünk kétszer(egyiket balra, másikat jobbra), majd a végüket kicsit összenyomjuk. Nyitott sütőajtónál 15-20 percig kelesztjük, majd lekenjük a tejjel elkevert tojással. Kb. 185 °-on 25-30 percig sütjük.
Lehet variálni az ízesítést:) Fahéjasan is isteni :)
Fahéjas verzió esetén szükségünk van:
-olvasztott vaj
-őrölt fahéj
-cukor
Nutella helyett olvasztott vajjal kenjük meg a tésztát, cukros fahéjjal megszórjuk és ezt ismételjük :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése